Sammenligning af synshaller

I Danmark er det lovpligtigt, at din bil skal til periodisk bilsyn, så dig og dine medbilister kan kører sikkert på de danske veje. Hvis det er en brugt bil, så skal bilen til periodisk bilsyn hvert 2 år, og hvis din bil er helt ny, så skal den til bilsyn første gang efter 4 år. Det er valg frit, hvilke synshal du vælger til at foretage et bilsyn af din bil. Der findes mange synshaller i Danmark, men der kan være stor forskel på pris og godkendelsesrate. Men uanset hvilke pris eller godkendelsesrate de forskellige synshaller har, så har de den samme procedure de skal igennem.

Der er stor prisforskel på periodisk bilsyn ved de forskellige synshaller

Der kan være penge at spare, hvis du undersøger priserne på synshaller nær dig, selvom de skal udføre nøjagtig samme opgave. Tager vi f.eks. bilsyn i Næstved, så kan der være helt op til 20% at spare ved at vælge den billigste synshal fremfor den dyreste. Hvis du vil være sikker på, du altid får den bedste pris på bilsyn, så kan du bruge en tjeneste Autobutler.dk, hvor du kan indhente tilbud på bilsyn i din by. Efter korttid vil du modtage op til 3 tilbud fra forskellige synshaller, og derefter skal du blot vælge det billigste bilsyn. Mere end 400.000 danskere har allerede brugt Autobutler.dk til, at indhente tilbud på diverse bilopgaver heriblandt bilsyn.

Hvorfor skal bilen til syn?

I Danmark er det lovpligtig, at bilen skal til et periodisk bilsyn hvert 2. år, for at se om den lever op til de pågældende regler for godkendelse af køretøj. Hvis bilen er helt ny, så skal den første gang til periodisk bilsyn efter 4 år, fra den første gang er indregistreret og derefter hvert 2 år. Når der er 8 uger til, at bilen skal til det periodiske bilsyn, så sender Trafikstyrelsen en digital indkaldelse via E-boks.
Der er fire kategorier bilen kan blive kategoriseres som efter et bilsyn:

  • Godkendt
  • Betinget godkendt
  • Kan godkendes efter omsyn
  • Ikke godkendt

Hvis bilen bliver Godkendt, så opfylder din bil alle krav der er til et periodisk bilsyn. Hvis bilen bliver Betinget godkendt, så må du køre fra synshallen og til det nærmeste værksted for at få repareret, den fejl eller mangel der gjorde den kun blev betinget godkendt. Når bilen er betinget godkendt, så er det ikke nødvendigt med et omsyn.

Hvis bilen bliver kategoriseret, som Kan godkendes efter omsyn, så skal du køre bilen til det nærmeste værksted, for at få dem til at udbedre fejl og mangler der står i synsrapporten. Derefter skal bilen til et omsyn, hvor bilen bliver gennemgået for de fejl, og mangler der blev fundet til det periodiske bilsyn.
Hvis bilen bliver kategoriseret som Ikke godkendt, så er synshallen forpligtiget til at give besked til myndighederne, om den ikke er godkendt, og derefter skal pladerne klippes.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk