Sammenligning af samlelån

Dét at få samlet lån et sted kan være en yderst klog beslutning. I de fleste tilfælde får du nemlig et langt bedre overblik over din gæld og får fuld kontrol over din gældsafvikling. Derudover er der som regel mange penge at spare, idet omkostningerne til renter og gebyrer typisk falder.

Som med alle andre lånetyper, så er ikke alle lånetilbud lige fordelagtige. Derfor vil vi gerne slå et slag for, at man foretager en sammenligning af de forskellige samlelån. Vi fortæller dig her, hvordan du skal gribe denne vigtige sammenligning an.

Rente

Ved optagelse af et samlelån skal du bl.a. tage højde for renten.

Undersøg først og fremmest, om der er tale om en fast eller variabel debitorrente. I størstedelen af alle tilfælde har vi at gøre med en årlig variabel debitorrente.

Foruden rentetypen skal du undersøge rentestørrelsen – med andre ord; hvor høj er renten? Som regel lyder renten på mellem 5 og 20 % ved denne lånetype. Denne kan variere fra ansøger til ansøger, og den konkrete rente bliver du først præsenteret for, når du er blevet kreditvurderet.

Renten definerer ikke lånets omkostninger alene, men det er om ikke andet en væsentlig faktor.

Gebyrer

Når vi taler låneomkostninger, så er det også alfa og omega at undersøge, om der bliver pålagt nogle gebyrer. Det er nemlig meget almindeligt, at låneudbyderne foruden en variabel rente opkræver diverse gebyrer.

Inden for lånebranchen arbejder man bl.a. med følgende gebyrer:

  • Stiftelsesgebyr
  • Indfrielsesgebyr
  • Betalingsgebyr
  • Rykkergebyr (hvis du ikke betaler dine afdrag til tiden)

Som regel er gebyrerne ret beskedne, men det er alligevel noget, der har betydning for, hvor dyrt dit lån ender med at blive.

Ønsker du at kende dine årlige omkostninger pr. år, så skal du også kigge efter ÅOP (årlige omkostninger i procent).

Pantsætning

Endvidere er det meget forskelligt, om det er nødvendigt at stille sikkerhed for lånet.

Hos den traditionelle bank får man som regel ikke lov til at låne et større beløb, hvis man ikke vil pantsætte ens hus, bil, båd eller noget helt fjerde. Denne mulighed har man til gengæld online.

I princippet er der intet farligt i at stille sikkerhed for et lån, så længe man har styr på sin økonomi og er sikker på at kunne betale sine afdrag rettidigt og som aftalt. Skulle man have mindre godt styr på økonomien, så kan man risikere at give afkald på sit hus, hvis man har pantsat dette for at få det ønskede lån, men ikke kan overholde låneaftalen.

Ekstraordinær indfrielse

Derudover kan det være en fordel at vide, om ekstraordinær indfrielse er en mulighed.

Når du vælger at benytte dig af ekstraordinær indfrielse, så vælger du at indfri dit lån før tid. Dette kan spare dig for en masse penge, men du bør lige sikre dig, at det ikke koster ekstra. Er der ingen gebyrer, så bør du indfri dit lån, så snart du har mulighed for det. Det er trods alt rart at slippe af med sin gæld.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk