Sammenligning af kreditudbydere

Alene i Danmark findes der flere hundrede kreditudbydere. Kreditudbydere indbefatter nemlig både banker, realkreditinstitutter, låneudbydere og mange flere. Da der findes så mange aktører, kan det give glimrende mening at foretage en egentlig sammenligning. Formålet er at finde det billigste lånetilbud. I guiden vil vi forsøge at snævre dig ind på, hvad du skal tænke på, når du sammenligner forskellige kreditydelser.

Lad os sammen kigge nærmere på mulighederne inden for lån – vi kigger på de bedste online og offline lånetilbud.

Banker vs. digitale låneudbydere

Vi danskere er privilegerede på mange områder. Vi kan mere eller mindre gøre og sige, som vi lyster, så længe det er inden for lovens rammer. På samme måde kan du træffe dine egne valg, når det kommer til økonomi. Du er formentlig kunde i et af landets banker og tænker derfor også, at banken er det rette sted at søge hen, når lånet skal optages, men det er det ikke nødvendigvis. Det er i hvert fald vigtigt at pointere, at man ikke skal låne gennem banken.

Det kan være svært at sammenligne banker og digitale låneudbydere, da de er vidt forskellige. En sammenligning af disse finansielle virksomheder er ikke desto mindre på sin plads, da valget tit og ofte står mellem banken og låneselskabet.

Er det muligt at låne penge uden at stille sikkerhed?

  • Bank: Nej
  • Låneudbyder: Ja

Er RKI og Debitor Registret en hindring?

  • Bank: Ja (altid)
  • Låneudbyder: Ja (næsten altid)

Hvor lang er behandlingstiden typisk? (kan variere meget)

  • Bank: 3-7 dage
  • Låneudbyder: 1-3 dage

Hvor hurtigt modtager jeg svar på min låneansøgning? (kan variere meget)

  • Bank: 1-3 dage
  • Låneudbyder: Med det samme (typisk)

Et online lån er ikke altid bedst

Ud fra ovenstående sammenligning kan man godt tænke, at et online lån er det rette valg, men det er det ikke altid. Det digitale lån er nemt og hurtigt at optage og kræver ingen sikkerhedsstillelse – til gengæld er det en smule pebret.

Modtager du et tilbud fra henholdsvis banken og et digitalt låneselskab, så vil du formentlig opleve en stor forskel på gebyrernes og renternes størrelse. I stort set alle tilfælde vil banklånet være billigst, hvilket hænger sammen med, at banken stiller strengere krav. Da der stilles strenge krav, vil ikke alle kunne blive kreditgodkendt.

Drejer det sig om et mindre lån på under 10.000 kroner, så kan det være fint at optage et online lån i form af et forbrugslån. Skal man derimod bruge 50-100.000 kroner til finansiering af bil, båd eller noget helt tredje, så vil et banklån være mere egnet.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk