test

Sådan vælger du den bedste belysning til dit værksted

I dag bruges et værksted til mange forskellige ting. Værkstedet bliver nemlig brugt til alt lige fra opbevaring af værktøj og gasgrill til arbejdsprojekter, hobbyprojekter og meget mere. Derfor er det også nødvendigt med en god belysning i værkstedet.

Den bedste belysning til et værksted skal være kraftig uden at blænde. Desuden er det essentielt, at lyset er effektivt, holdbart og sikkert. Her får du hjælp til at vælge den mest optimale belysning til dit værksted.

Start med at skifte dine traditionelle lyskilder ud med LED-lys

Har du ikke allerede skiftet dine traditionelle lyskilder i værkstedet ud med LED-lys, er det et godt sted at starte. Der er nemlig rigtig mange fordele ved at vælge LED-pærer sammenlignet med andre typer af pærer såsom glødepærer, halogenpærer og sparepærer.

En af de største fordele ved LED-pærer er, at de er forsynet med et lavere strømforbrug. De er yderst energibesparende, hvilket kan hjælpe dig med at reducere dine elregninger. LED-pærer har også en meget længere levetid end andre pærer, så du behøver ikke at udskifte dem særlig tit.

Derudover tænder LED-pærer med det samme ligesom, at de er perfekte til udendørs brug såsom i dit værksted. LED-pærer tåler nemlig både kulde og diverse vibrationer.

Få et overblik over dit lysbehov

Hvis du ønsker nyt eller mere lys i dit værksted, er det en fordel, hvis du finder ud af, hvor du har mest brug for lys. Der vil helt sikkert være nogle områder, hvor der er et større behov for lys end andre. Det kan eksempelvis være ved et arbejdsbord, ved en specifik opbevaringsplads eller lignende.

Når du har fundet frem til, hvor du skal bruge lys, er det meget nemmere at indsnævre, hvilken slags belysning du har brug for. Det er en god idé at tænke over dette uanset, om dit værksted allerede er udstyret med lys eller ej.

Vælg forskellige typer af belysning

Efter at du har fået et overblik over, hvilken slags belysning du har behov for, skal du i gang med at vælge lamperne. Du kan starte med at finde frem til den loftslampe, du ønsker. Det kan eksempelvis være en ufo lampe, der egner sig yderst godt til installation i et værksted.

Men ved valg af den mest optimale belysning til dit værksted er det ikke nok bare at vælge en loftslampe. I og med at et værksted i mange tilfælde er et multifunktionsrum, er det bedst med flere former for belysning.

Derfor bør du ligeledes udvælge en bordlampe og eventuelt et par væglamper eller lignende, der kan bruges andre steder i værkstedet. På den måde sikrer du, at der er den absolut bedste belysning lige meget, hvad du skal lave i dit værksted.

Tjek lampens IP-klasse inden køb

Inden du køber en lampe til udendørs brug, er det vigtigt, at du tjekker, om selve lampen er velegnet til dette. Det gør du ved at tage et kig på lampens IP-klasse. IP-klassen fortæller, hvor støv- og vandtæt lampen er.

Skal lampen bruges i dit værksted, anbefales det, at den har en IP-klassificering på minimum IPX4. Dog er det en fordel, hvis lampen har en IP65-klassificering.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk