Sådan sammenligner du tandlægepriser

Skal du have foretaget en omfattende behandling hos tandlægen, kan det godt betale sig at sammenligne de forskellige tandlægepriser.

Priserne på de enkelte klinikker kan nemlig variere meget og du kan således spare mange penge, hvis du vælger den rigtige tandlæge. Særligt når du skal have lavet for eksempel implantater, bideskinner eller andre behandlinger, som det offentlige ikke yder tilskud til.

Nogle behandlinger har faste priser

Der er lavet faste honoraraftaler med den offentlige sygesikring på en række almindelige tandbehandlinger.

Årsagen er, at det offentlige har brug for at prisen på disse behandlinger altid er den samme, for at budgetterne til tilskuddet kan overholdes – og at patienterne er sikret de samme priser på almindelige tandbehandlinger, uanset hvilken klinik der vælges.

Ens priser er med til at fremme den generelle tandsundhed, som kan virke forebyggende på en lang række andre helbredslidelser og ikke mindst socialt. Dårlige tænder kan nemlig være forbundet med både dårlige helbredstilstande andre steder i kroppen og gøre det svært at gå ud blandt andre mennesker.

De tandbehandlinger der gives tilskud til, er derfor også i høj grad behandlinger, der virker forebyggende på yderligere problemer, så disse kan tages i opløbet. Som for eksempel tandrensning, undersøgelse for paradentose, regelmæssige tandeftersyn samt udvalgte fyldninger og rodbehandlinger.

Skal du finde priser på disse behandlinger, kan du derfor trygt vælge den tandlæge, du vil. Der er nemlig ikke forskel på tandlægepriserne herpå.

Andre behandlinger har individuelle tandlægepriser

På de behandlinger som det offentlige ikke yder tilskud til, kan priserne derimod variere. Det skyldes i nogen grad almindelig konkurrence om patienterne, hvor den enkelte tandlæge måske vælger at sænke provisionen for at få flere patienter.

De varierende priser kan dog også skyldes kvaliteten af de materialer der bruges, den anvendte tid på patienten eller noget helt tredje. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, om kvaliteten af behandlingen stadig er høj, selvom prisen er lav.

Indsættelse af implantater og fremstilling af bideskinner er eksempler på behandlinger, der typisk har forskellige priser fra tandlæge til tandlæge, men som også kan have kvalitetsmæssige forskelle.

Sammenlign tandlægepriser med prisoverslag

Som patient har du altid ret til at få et skriftligt prisoverslag, hvis prisen overstiger 2.500 kroner efter det offentlige tilskud er trukket fra.

Prisoverslaget tjener to formål: Du har mulighed for at sammenligne priser mellem de enkelte klinikker og risikerer ikke at skulle diskutere prisen efter endt behandling.

Skulle din behandling ændre sig undervejs – og har det indflydelse på den endelige pris – skal din tandlæge tilbyde dig et nyt revideret, skriftligt prisoverslag. Du skal samtidig aktivt acceptere det nye overslag, før behandlingen fortsætter. Det er din garanti for, at du ikke bliver overrasket over slutprisen.

Rent praktisk får du et prisoverslag hos din tandlæge ved at kontakte vedkommende og få en tid til en vurdering af, hvad du skal have lavet. Nogle tandlæger tilbyder en gratis for-konsultation, mens du hos andre skal betale herfor.

Ved du allerede hvad du skal have lavet, kan du også telefonisk indhente et prisoverslag ved at ringe til klinikken. Du skal dog være opmærksom på, at den enkelte tandlæge måske har alternative forslag til din behandling – og derfor er en fysisk konsultation altid det bedste valg, hvis du har mulighed for dette.

Når du har fået flere forskellige prisoverslag, kan du sammenligne priserne og vælge det tilbud, der passer bedst til dig.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk