test

Når ungerne vokser fra sengen

Hvis du er nybagt forælder, kan det komme som et chok at se, hvor hurtigt børnene vokser. Selv bedsteforældre, som jo har set og været igennem det hele, kan blive overrasket. Det har måske noget at gøre med, at tiden synes at gå hurtigere, jo ældre man bliver. Det kan være individuelt, men giver god mening. For en 5-årig er 1 år en femtedel af livet. For en på 50 er det kun 2 hundrededele.

Faktum er, at ungerne vokser, og det går stærkt. Du havde jo lige købt babysengen, og nu er den allerede ved at blive for kort. Forkert; sengen er stadig den samme, det er ungen, der er vokset i højde og drøjde.

Så ved du, at det er på tid at se sig om efter en juniorseng.

Hvornår skal det være en juniorseng?

Tommelfingerreglen siger, at når barnet er mellem 2-3 år, skal børnesengen erstattes med en juniorseng. Et anden fingerpeg er, når barnet begynder at klatre over kanten på sin babyseng. Det kan også være en god grund, når der er et nyt spædbarn på vej. Så skal den store flytte ud af babysengen, så den kan gå i arv.

Når beslutningen om at købe en juniorseng er truffet, skal du bare finde den rigtige model og mærke. Og det kan være et svært valg. Her hjælper det at kunne sammenligne flere modeller. Det kan du her på https://www.hopogleg.dk/juniorseng.

Skal det være med eller uden madras?

I de fleste tilfælde er madrassen inkluderet i prisen. Men du kan sagtens få en juniorseng uden madras. Det giver god mening, hvis du f.eks. allerede har en god madras, eller når dit barn har brug for en speciel madras. Madrassen kan godt være den dyreste del af sengen. Det er også den vigtigste del. Det er nemlig madrassen, der giver en god eller mindre god søvn.

Hvis du er i tvivl om, hvilken madras du bør vælge til juniorens seng, kan det være en god idé at rådføre sig med en specialist. I de fleste sengecentre er der ansatte, der ved en masse om madrasser. Men hvis dit barn har særlige behov, bør du spørge børnelægen eller en ergoterapeut.

Med eller uden skuffer?

Mange juniorsenge kommer med skuffer. Det er meget praktisk. De fleste børneværelser er ikke voldsomme store, og det kan nemt knibe med pladsen. Skuffer under sengen sparer megen plads. De kan bruges til sengetøj eller legetøj. Vær dog opmærksom på, at der skal være god udluftning, hvis du opbevarer sengetøj i skufferne.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk