test

Hvordan finder du den helt rigtige parterapeut?

I Danmark ender næsten halvdelen af alle ægteskaber i skilsmisse og det tal er højt i forhold til de lande vi normalt sammenligner os med. Derfor har mange kommuner i Danmark et tilbud om gratis parterapi eller et kursus hvor par kan få hjælp til at komme godt igennem en skilsmisse eller måske helt at undgå at blive skilt.

Tilbuddet om hjælp til parforholdet er ikke noget kommunerne giver af menneskelige årsager, men af økonomiske årsager. Eksempelvis oplevede Ringkøbing-Skjern kommune et fald i antallet af skilsmisser i perioden fra 2011 til 2012 på hele 17 %. Det er altså klart dokumenteret at parterapi virker.

Hvorfor virker parterapi?

Når et par vælger at gå i parterapi – og altså får en professionel 3. part til at kigge parforholdet efter i sømmende, giver det ny plads og muligheder for at se konflikter og problemer på en helt ny måde og fra en anden vinkel.

Mange parterapeuter har stort fokus på at arbejde med parrets kommunikation med hinanden, og så snart man som par lærer at tale sammen på en god og omsorgsfuld måde, sker der virkelig noget i parforholdet.

En professionel hjælper samtidig med at afdække jeres udfordringer, så kan man som par kan finde en ny og meget bedre måde at være sammen på.

Mange par oplever parterapi som en stor lettelse, og allerede efter de første par sessioner oplever langt de fleste mærkbare ændringer i deres måde at være sammen på.

Hvordan finder I den rigtige terapeut?

Hvis I er på udkig efter en dygtig parterapeut, som kan hjælpe jer videre på en god og holdbar måde, er der flere ting som kan være helt afgørende. Det er for de første vigtigt at huske på at titlen ”parterapeut” ikke er en beskyttet titel. Derfor kan alle i princippet kalde sig parterapeut og derfor kan det godt være svært at se om terapeuten rent faktisk har en terapeutisk uddannelse, de rigtige forudsætninger eller om han eller hun rent faktisk er i stand til at hjælpe. Det er derfor altid en rigtig god idé at tjekke terapeutens baggrund og uddannelse, inden den indledende kontakt.

På denne hjemmeside har I mulighed for at tjekke om oplysninger er korrekte, da alle terapeuter gennemgår en verificering, inden de bliver synlige. Læs mere lige her.

Når I så har fundet ud af at terapeutens uddannelsesmæssige baggrund er i ordens, er det vigtigt for et godt og udviklende terapiforløb, at begge parter har den nødvendige kemi med terapeuten – og det kan være meget svært, da kemi opleves meget forskelligt fra menneske til menneske. Nogle af de ting man kan overveje omkring kemi er:

  • Lytter terapeuten?
  • Er han eller hun engageret?
  • Er terapeuten forberedt?
  • Er der forståelse?
  • Bliver vi mødt på en behagelig måde?

Den letteste måde at finde ud af om kemien er som den skal være er ved at kontakten terapeuten telefonisk. Han anbefales det at I begge er til stede, så I begge kan få en fornemmelse af om kemien er til stede.

Har I begge den nødvendige kemi med parterapeuten, samt tiltro til terapeutens anbefalinger og er I samtidig villige til at følge dem vil det resultere i et langt bedre samarbejde og resultaterne vil også blive langt bedre. Nogle parterapeuter tilbyder en gratis samtale, så man har mulighed for at vurdere om vedkommende er som forventet og lige finde ud af om kemien passer sammen. Man skal aldrig vurdere parterapi ud fra pris og økonomi. Husk på at ens partner er det absolut vigtigste relation man har i livet og derfor skal det ikke være prisen der er afgørende.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk