Hvilken sifon skal jeg vælge?

Gourmetaften med et afsluttende touch og stil

Der er gourmæt – og så er der gourmet. I hverdagen kan aftensmaden hurtigt blive til et spørgsmål om 5 minutter i mikrobølgeovnen eller 15 minutter på panden. Men skal der kæles for gane og gæster, så skal der andre boller på suppen. Kvaliteten af maden skal selvfølgelig være i top. Men behøver du også et dyrt udstyr til det hele. Når desserten skal i hus og der skal flødeskum på toppen, er det populært med en sifonflaske. Den er nem at håndtere og får maden til at ligne en million.

Hvilken sifonflaske skal jeg vælge?

Der er mange sifonflasker at vælge imellem. Der er forskellig prisklasse – og så er der naturligvis kvalitet. Men de to ting behøver ikke altid at hænge sammen. Det er sjældent at ting, der er dobbelt så dyre også er dobbelt så gode.

Dernæst handler det om, hvor meget og hvordan det skal bruges. En sifonflaske skal i al fald kunne nogle helt bestemte ting.

Den skal holde tæt, så du ikke skal rengøre bord, gulv og vægge før og efter brug. Tætheden har også betydning for trykket og holdbarheden. For al mad holder sig markant bedre uden ilttilførsel – især flødeskum og mousse.

Så skal den holde til både det varme og kolde. Saucer er for eksempel også en mulighed med sifonflasken, men den skal tåle et vandbad eller en varm væske indeni

ISI vs Mosa

Der er mange mærker på markedet. I den prismæssige top finder vi ISI, som vi sammenligner med det noget billigere mærke Mosa. Men hvad får du for pengene. På overfladen ser de begge flotte ud. De har et professionelt udtryk. Her er det kun et spørgsmål om smag.

Vi lavede flødeskum og der var ingen tvivl om, at den gør det som en røremaskine og plasticpose med lille hul aldrig rammer. En særdeles cremet flødeskum, som du vel og mærke kan lave de vildeste ting med. Det er let at lave mønstre og virkelig pynte desserten. Den er nem at arbejde med og du kan lave flødeskum særdeles effektivt og enkelt. Det vil helt sikkert give dig tid til at kræse om gæsterne og deres dessert. At den er nem at rengøre efterfølgende, er bare en ekstra bonus.

Men skal du virkelig betale så meget for, at desserten sidder i skabet og fløden lægger sig i sirlige linjer i kaffen eller på kagen. Prisen for Mosa er under halvdelen og på overfladen ser den ud på samme måde. Et flot udtryk i en enkel og ergonomisk venlig stil. Den er dobbelt vakuumpakket, så den holder på varme og tryk. Der er stort set ikke nogen forskel, når vi skal lave fine linjer på lagkagen – og så er den særdeles nem at betjene. Rengøringen gik som en leg og sifonflasken fra Mosa kan holde til lidt af hvert.

Ingen tvivl om pris og kvalitet

Du kommer med andre ord lige så langt for den halve pris med Mosa. Så skal du kokkerere og forkæle gæster med en flot dekoreret isdessert og lege gastronom i køkkenet får du meget lækkert udstyr for en god pris. Det er altid sjovt at imponere sine gæster lidt – og sifonflasken er absolut en af de køkkenremedier, der er for gourmet´er , som hvide kaniner er for tryllekunstnere – en behagelig og underholdende overraskelse. Med sifonflasken får du et køkkenværktøj, der skaber dekorativ og luftig konsistens i sovs, såvel som i mousse. Så det bliver en lækker smag og en fryd for øjet.

I begge mærker fås de i de mest gængse størrelser fra 0,25 liter til 1 liter. Men til den almindelige husholdning er 0,5 liter nok at foretrække.

God fornøjelse og bon appetit.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk