Bedste router til hjemmet

Måske er du allerede godt bekendt med den lille boks i hjemmet, der holder styr på, at alle husets beboere har et godt og velfungerende netværk. Hvis ikke dette er tilfældet, er du bestemt ikke den eneste. Det er nemlig langt de fleste, der har hørt ordet ’router’, men det er de færreste, der har kendskab til, hvad en router egentlig gør. I denne artikel vil du heldigvis blive hjulpet rigtig godt på vej, idet vi vil gøre vores bedste for, at du præcis ved, hvad en router kan gøre for dig. Derudover vil vi også introducere dig for den bedste router til prisen i vores særlige router test. Vores router test kan du læse meget mere om senere i artiklen.

Hvad kan en router gøre for mig?

Hvis man skulle komme med en dybdegående forklaring på, hvad en router er, og hvad den kan gøre, så vil det kræve en masse teknisk viden og indsigt samt mange flere artikler, end den vi kan tilbyde her. Derfor vil vi gøre forklaringen ganske kort, så alle vores læsere kan føle sig sikre og velinformerede om, hvad en router egentlig er for en størrelse.

Først og fremmest er en router den enhed i hjemmet, der sikrer, at alle husets beboere har et godt netværk. Det vil altså sige, at en router kan sende det samme internetsignal ud til flere forskellige enheder ad gangen. På denne måde kan man sige, at en router er med til at sikre at alle husets beboere kan koble sig op til internettet og gøre brug af dette på samme tid. Langt de fleste hjem har en trådløs router, som kan sende internetsignal ud til mange forskellige enheder uden brug af et kabel. Dette er smart, hvis man er en familie med flere computere, tablets og smartphones, der alle har brug for et godt netværk for at komme på internettet.

Sådan vælger du den bedste router

Ovenover fik vi kort forklaret de vigtigste opgaver, en router besidder. Hernæst vil vi gerne give vores læsere et par gode råd med på vejen til at vælge den bedste router til hjemmet. Dette kommer nemlig helt an på, hvordan og hvor meget man gør brug af internettet i hverdagen. Derfor er det i første omgang vigtigt at afgøre med sig selv om, hvor meget internettet bliver brugt til dagligt. Er der for eksempel mange beboere i huset, så kan det være en stor fordel at investere i en kraftfuld router, der kan sende internetsignal ud til mange enheder ad gangen. Er der derimod kun få i hjemmet, der reelt gør brug af internettet, er det knap så nødvendigt med en kraftfuld router.

Hvis du i øjeblikket ikke mener, at den router, du fik med fra din internetudbyder, lever op til dine forventninger, så kan du med fordel tage et kig på vores router test nedenfor. Her vil du med garanti finde en masse gode råd og inspiration til at finde den bedste router til hjemmet.

D-Link DIR-809 trådløs AC750 Dual-band Router

D-Link DIR-809 trådløs AC750 Dual-band Router

Gå til webshop

Denne router er vores tests billigste men på samme tid også en af dem med størst ydeevne. Denne dual-band router sørger nemlig for, at du har en god internetforbindelse til lige præcis det, du har brug for. Grundet dens dual-band opbygning kan du både streame videoer på din computer, samtidig med at du surfer rundt på nettet på din mobil. Dual-band opbygning betyder egentlig bare, at din router kan sende et godt netværkssignal ud til flere forskellige enheder på én gang, uden at det forværrer den generelle internetforbindelse.

Routeren sørger altid for at din internetadgang er sikker, således at ingen udefra kan trænge ind til din forbindelse. Derudover sørger denne router for at internethastigheden altid forbliver på sit højeste med henholdsvis 433 Mbps og 300 Mbps på hver af de to frekvensbånd.

Slutteligt er denne router super nem at sætte op. Alt det kræver er at tage et kig på den enkle opsætningsguide, som du finder på D-links respektive hjemmeside. Du kan også altid tilgå den selvsamme guide ved at downloade den såkaldte ”Quick Router Setup” app på din smartphone.

TP-Link Archer C7 AC1750 trådløs router

TP-Link Archer C7 AC1750 trådløs router

Gå til webshop

Hvis du er på udkig efter en router, der kan tilbyde et kraftigt og yderst velfungerende internetsignal, så skal du tage et kig på denne router fra TP-Link. Her får du markedets nyeste skud på stammen, når det kommer til routere. Du er med denne router altid sikret det bedste signal til streaming af videoer af høj kvalitet, idet der, med den nyeste teknologi, er sørget for den hurtigste internethastighed, der hidtil er set. Du kan få del i denne nye teknologi indenfor internethastighed ved at investere i denne kompakte og lettilgængelige router fra TP-Link. Med en dataoverførselshastighed på op til 1,75 Gbps samt 1.3 Gbps og 450 Mbps på hver af de to frekvensbånd.

Derudover kan denne router også tilbyde et særlige gæstenetværk, der fungerer på samme måde som netværket, der bliver brugt af hjemmets beboere. Dette netværk er sikkert for dine gæster at tilgå og vil ikke forværre den generelle internetadgang.

Routeren er super nem at sætte op og kommer desuden med en dual-band opbygning, der, som sagt, gør det nemt at koble mange forskellige enheder til routeren på én gang.

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router

TP-Link Archer C9 Dual-Band Gigabit trådløs router

Gå til webshop

Hvis du og din familie gør brug af mange forskellige enheder ad gangen og dermed har brug for et godt netværk, der ikke bliver forstyrret af de mange videoer, spil og browser vinduer, der til dagligt bliver brugt af familiens medlemmer, så er denne router fra TP-Link et rigtig godt bud. Med denne router får du op til 1.9 Gbps i overførselshastighed samt 1.3 Gbps og 600 Mbps fordelt over de to frekvensbånd.

Routeren har derudover to kraftfulde antenner, der ubesværet kan sende signal ud til de forskellige enheder. Disse antenner kan desuden finde frem til, hvilke enheder der er i brug, således at det er disse, der bliver sendt et direkte internetsignal ud til. Dette er super smart, hvis der er flere enheder i brug ad gangen.

Slutteligt har du adgang til hele to USB-porte, som kan kobles op til for eksempel din printer eller en ekstern harddisk. På denne måde kan alle enheder, der er koblet op til netværket, få lov at tilgå denne harddisk. Dette er en kæmpe fordel, hvis du for eksempel gerne vil streame en video fra din harddisk.

Asus RT-AC87U AC2400 trådløs router

Asus RT-AC87U AC2400 trådløs router

Gå til webshop

Denne trådløse router fra Asus er intet mindre en revolutionerende i sin teknologiske performance. Her får du i sandhed en router, der kan give alle hjemmets beboere en hurtig og problemfri internetadgang. Med sine 4 antenner kan denne Asus router dække op til 465 kvadratmeter. Dertil har den op til 2334 Mbps dataoverførsel samt 1734 Mbps og 600 Mbps fordelt over de to frekvensbånd. Dette giver hele familien lynhurtigt adgang til alt fra spil, videoer og browsing på internettet.

Routeren fra Asus er nem at sætte op, og du kan altid forvente, at signalet fra denne router er stabil. Derudover fungerer den også helt problemfrit med et væld af forskellige adaptere, spilkonsoller og medieafspillere. Denne router er den dyreste i vores router test, men den har på samme tid flest funktioner samt markedets bedste og mest stabile netværk.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk