Banklån og online lån – hvad gør dem forskellige?

Det danske lånemarked bugner med forskellige slags lån – og især online. Hvis du er på udkig efter et godt lån, så har du dermed masser at vælge imellem. Når dette så er sagt, så kan man faktisk opdele langt de fleste lån i to overordnede hovedkategorier; nemlig det traditionelle banklån og så de forskellige online forbrugslån.

Det traditionelle banklån

Det traditionelle banklån sker selvfølgelig via en bank, men det der adskiller det fra de mange online lån vil typisk være størrelsen på lånet. Banklån anvendes i dag oftest til livets større investeringer, såsom køb af bolig eller måske til en ny bil. Banklån vil typisk være en rigtig sikker måde at låne penge på.

Når dette så er sagt, så har rigtig mange mennesker desværre oplevet ganske store vanskeligheder ved at blive godkendt til et banklån. Din bank vil nemlig gå din privatøkonomi i sømmene, idet de jo netop ønsker sig en vis sikkerhed, inden de vælger at udstede et lån til dig. Du skal derfor have en stabil månedlig indtægt såvel som en god kreditvurdering for at blive godkendt til denne type lån. Netop de mange tjek og sikkerhedsforanstaltninger gør det traditionelle banklån til en forholdsvis langsom affære med rigtig mange papirer, der skal underskrives i processen.

De online lån

I skarp kontrast til det traditionelle banklån er der de seneste år opstået en alternativ måde at låne penge på, hvilket selvfølgelig er den brede vifte af lån på internettet. Det der karakteriserer de online lån vil først og fremmest være den typiske størrelse på lånene. Der vil nemlig oftest være tale om betydeligt mindre beløb, selvom det faktisk også er muligt at låne større beløb. En af de ting der virkelig har tiltrukket rigtig mange danskere er den langt højere godkendelsesprocent hos de mange forskellige låneudbydere. Desuden er de online lån langt hurtigere at optage.

Ofte vil du endda få dit lån udbetalt inden for en time. Og fordi der er rigtig stor konkurrence blandt de forskellige låneudbydere, så vil du endda ofte kunne få særdeles fordelagtige lånebetingelser. Du kan f.eks. nemlig frit vælge, hvor lang en løbetid du ønsker dig, så du altid vil være sikker på, at du rent faktisk kan håndtere at skulle afbetale dit lån. Med et online lån er du nemlig i langt højere grad end et traditionelt banklån herre i eget hus. For at finde ud af mere om dine muligheder for at optage et lån online, så vil det på ingen måde være en dårlig idé at besøge Lånfakta.dk. Her kan du læse alt om lån og privatøkonomi.

Indholdet på denne side er sponsoreret mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk